Aansluitmogelijkheden

Installatie tijdelijke douche

Voor de montage en installatie van onze douchecabine dient u rekening te houden met de onderstaande aandachtspunten. De installatie wordt volledig verzorgd door de monteur van eendouchehuren.nl.

Benodigde ruimte voor montage (1,00 x 1,20 x 2,25 m)
Voor de montage van de cabine zijn de bovenstaande afmetingen vereist. Wat betreft de locatie van douche is de afstand tot de afvoer (+/- 5 meter) bepalend. Voorbeelden van locaties zijn de garage, tuin, keuken of slaapkamer. Gezien het feit dat de douche in onderdelen wordt aangeleverd, is een beperkte doorgang geen enkel probleem. en kan hij vrijwel overal geplaatst worden. Let op!! bij plaatsing op een zolder of verdieping kan er geen boiler bij geplaatst worden en dient er warm/ gemengd water aanwezig te zijn van een mengkraan.
Wateraanvoer (+/- 10 m)
De aanvoerslang wordt gekoppeld aan een kraan die binnen een straal van 10 m beschikbaar is. Met onze meegeleverde accessoires wordt de slang bevestigd door middel van een koppeling die, wanneer u geen gebruik maakt van de douche kan worden los geklikt. Hierdoor kunt u de kraan blijven gebruiken.
Wateraanvoer via koudwaterkraan (buitenkraan/wasmachinekraan)
Wanneer de aanvoerslang op een koudwaterkraan is aangesloten wordt het water verwarmd door middel van onze meegeleverde boilers. Deze voorziening werkt op stroom en heeft een warm watervat van 30 liter waarmee u een bepaalde tijd kunt douchen. deze boiler heeft een opwarmtijd van 50 minuten tot hij weer warm water kan leveren.
Wateraanvoer via mengkraan of thermostaatkraan
Wanneer de aanvoerslang op een mengkraan, thermostaatkraan is aangesloten heeft u geen warmwatervoorziening (Boiler) nodig. Voorbeelden van een meng of thermostaatkraan zijn: keukenkraan of een wastafelkraan met warm en koud water.
Waterafvoer (+/- 5 m)
De afvoerslang wordt op een afvoer aangesloten die binnen een straal van 5 m beschikbaar is. Als afvoer kan gebruik worden gemaakt van de wasbak, hemelwaterafvoer of de afvoer van de wasmachine. Door het gebruik van een meegeleverde afvoerpomp is ook een hoger gelegen afvoer geen enkel probleem.