Installatie tijdelijke douche

Voor de montage en installatie van onze douchecabine dient u rekening te houden met de onderstaande aandachtspunten. De installatie wordt volledig verzorgd door eendouchehuren.nl.

Benodigde ruimte voor montage (1,00 x 1,20 x 2,25 m)

Voor de montage van de cabine zijn  de bovenstaande afmetingen vereist. Wat betreft de locatie van douche is de afstand tot de afvoer (+/- 5 meter) bepalend. Voorbeelden van locaties zijn de garage, tuin, keuken, slaapkamer of zolder. Gezien het feit dat de douche in onderdelen wordt aangeleverd, is een beperkte doorgang geen enkel probleem.

 

Wateraanvoer (+/- 10 m)

De aanvoerslang wordt gekoppeld aan een kraan die binnen een straal van 10 m beschikbaar is. Met onze meegeleverde accessoires wordt de slang bevestigd door middel van een koppeling die, wanneer u geen gebruik maakt van de douche kan worden los geklikt. Hierdoor kunt u de kraan blijven gebruiken.

Koudwaterkraan (buitenkraan/wasmachinekraan)

Wanneer de aanvoerslang op een koudwaterkraan is aangesloten wordt het water verwarmt door middel  van onze meegeleverde warmwatervoorziening. Deze voorziening werkt op stroom en heeft een warm watervat van 30 liter waarmee u een bepaalde tijd kunt douchen deze boiler heeft een opwarmtijd van 30 minuten tot hij weer warm water kan leveren.

Mengkraan, thermostaatkraan

Wanneer de aanvoerslang op een mengkraan, thermostaatkraan  is aangesloten heeft u geen warmwatervoorziening nodig.

Voorbeelden van een meng of thermostaatkraan zijn: keukenkraan of een wastafelkraan met warm en koud water.

 

Waterafvoer (+/- 5 m)

De afvoerslang wordt op een afvoer aangesloten die binnen een straal van 5 m beschikbaar is. Als afvoer kan gebruik worden gemaakt van  de wasbak, hemelwaterafvoer of de afvoer van de wasmachine.

Door het gebruik van een meegeleverde afvoerpomp is ook een hoger gelegen afvoer geen enkel probleem.